25.04.2024

XDS-basert utveksling av helsedata er en trend i de nordiske landene

Hos Nobly er vi glade for å være aktivt engasjert trenden med å ta i bruk XDS-baserte dataløsninger for helse- og omsorgssektoren i Norden.

Det er en betydelig endring hos våre kunder innen IT for helse- og sosialomsorg som omfavner den praktiske bruken av IHE-profiler for deling av strukturert helsedata på regionalt og nasjonalt nivå, der man samarbeider med lokale leverandører som Nobly, som kan bidra til å realisere deres målsetninger.

Siden vi ble etablert i 2011 har Nobly gjort det mulig for kunder over hele Norden å fange, integrere og dele strukturert data mellom systemer og mellom organisasjoner. Vårt helseteam er spesialisert i å konsolidere forskjellige dokumentkilder til forente arkiver, slik at verdifullt innhold er tilgjengelig via primære kliniske og administrative systemer, inkludert EPJ, PACS, LIS og ERP.

I Danmark, Finland og Norge samarbeider vi med våre eksisterende kunder for å muliggjøre IHE-kompatibelt regionalt søk for deling av alle typer helse- og omsorgsdokumentasjon – klinisk og administrativ – fra individuelle arkivsystemer innen kommuner, sykehusregioner og andre velferdsområder.

Nobly x Hyland: Økt kapasitet gjennom strategiske partnerskap

Nobly har nylig utvidet partnerskapet med Hyland med å innlemme Acuo Enterprise Imaging-plattformen, noe som gjør at vi kan tilby IHE-kompatible XDS/XCA-tjenester via Nobly Cloud. Dette samarbeidet markerer en viktig strategisk utvikling, som direkte svarer på de endrede forventningene til helse-SaaS-løsninger levert via offentlig sky. Flertallet av våre nye kunder velger tjenester levert gjennom vår Nobly Cloud-tjenestene, som er sikkert driftet i Azure.

Hylands globale erfaring med å betjene de mest komplekse helsesystemene i USA og Europa posisjonerer dem som en global leder innen XDS-basert interoperabilitet. Deres unike prestasjoner på IHE Connectathons sikrer at våre felles løsninger møter de høyeste standardene for funksjonalitet og compliance.

Sikker krysskommunal datadeling med samtykke

Acuo XDS – Register og -Arkiv tillater en tilhørende gruppe (affinitetsdomene) av organisasjoner innen en region å lagre alle typer ustrukturerte data (dokumenter, bilder og videoer) i et enkelt arkiv. Ved å bruke et felles sett med IHE-kompatible regler, kan alle organisasjoner innen samme samfunn søke, dele og se dokumenter opprettet og lagret av hverandre. Dette øker tilgjengeligheten av data, muliggjør bedre omsorgsbeslutninger og forbedrer administrativ effektivitet.

Når flere samfunn ønsker å samarbeide, tillater Acuo XCA-gatewayen søk og deling av ustrukturerte helsedata ved å implementere standardregler for kommunikasjon mellom hver gruppe av organisasjoner (affinitetsdomene). Ved å utnytte XUA for krysskommunal brukerautentisering, kan dokumenter aksesseres på en sikker måte av brukere utenfor «hjemmedomenet», og samtidig respektere lokale tilgangsrettigheter etablert ved pasientsamtykke.

Ønsker du å vite mer?

Ta gjerne kontakt med oss i Nobly for å lære mer. Vi er klare for å diskutere hvordan vi kan utnytte IHE-basert teknologi for å forbedre sikker delingen av helse- og omsorgsdata i din region.

KONTAKTINFO

Ben Ramsay
Head of Healthcare
br@nobly.dk
+44 7979 707163