19.09.2023

Eksperter: Kunstig intelligens vil revolusjonere finanssektoren

Kunstig intelligens vil effektivisere prosesser og forbedre kundeopplevelsen i finanssektoren. Det forventer to eksperter som også fremhever økt fokus på etterlevelse, åpenhet, datastruktur og endrede kompetansekrav.

«Kunstig intelligens vil få en enorm innvirkning på finanssektoren. Bruken av AI vil strømlinjeforme arbeidsprosesser og resultere i generell kvalitetsforbedring, noe som til syvende og sist vil føre til en forbedret kundeopplevelse.»

Det sier Simon Guldager, medgrunnlegger og partner i IT- og konsulentfirmaet Nobly Thomas Terney, en doktorgradsinnehaver i kunstig intelligens og foreleser, er sterkt enig i disse aspektene. Han legger vekt på at vi allerede er vitne til rask utvikling:

«Det dukker opp mange nye tjenester innen finanssektoren som bruker kunstig intelligens for å akselerere fremgangen, særlig innenfor områder som kundeservice og finansiell rådgivning.»

Både Simon Guldager og Thomas Terney er hovedforedragsholdere på Nobly Talks 2023-konferansen, hvor de vil holde presentasjoner om implementeringen av AI i finanssektoren.

Nye Krav til Kompetanse

Ettersom systemene i finanssektoren blir automatisert ved hjelp av kunstig intelligens, vil det ifølge Simon Guldager endre kompetansekravene for ansatte i bransjen:

«Mange tror at bruk av kunstig intelligens vil gjøre det enklere å være ansatt i finanssektoren, men det kan like gjerne føre til større krav til de gjenværende ansatte, da de må bli mer spesialiserte,» sier Simon Guldager.

Han utdyper at fokuset tidligere har vært på å skape systemer som støtter saksbehandleren, mens implementeringen av AI vil kreve at ansatte i finanssektoren i fremtiden må ha enda større ekspertise og være klare til å håndtere mer spesialiserte saker, klager og kvalitetssikring.

Økt Behov for Åpenhet og Datastruktur

I en tid der digitale transaksjoner og datadeling utgjør en viktig del av hverdagen vår, har spørsmål om sikkerhet, personvern og åpenhet blitt mer presserende enn noensinne.

«Finansielle selskaper må opprettholde fokuset på etterlevelse og åpenhet, og de bør ta en enda mer aktiv holdning til å kommunisere hvilke data de behandler og hvordan de bruker dem. Dette er et område som kan skape bekymringer fra et kundeperspektiv,» sier Thomas Terney.

I tillegg legger Simon Guldager vekt på at finansielle selskaper generelt står overfor en betydelig utfordring når det gjelder å skape den beste datagrunnlaget for bruk av kunstig intelligens:

«Det er ikke garantert at dataene dine passer inn i AI-modellen din, fordi datainnsamlingen tidligere har skjedd med ulike metoder. Dette skaper derfor et betydelig behov for en bedre datastruktur.»

Alle disse aspektene kan utforskes nærmere av deltakerne på årets Nobly Talks-konferanse, som vil bli avholdt den 21.-22. september i København.

Om Nobly

Nobly er et skandinavisk IT- og konsulentselskap, grunnlagt i 2011, med kontorer i Aarhus, København, Oslo og Stockholm. Nobly leverer kritiske digitaliseringsløsninger primært til kunder innen finans- og helsesektoren. Blant Noblys kunder finner vi Nykredit, Arbejdernes Landsbank, Velliv og Alka.

Om Nobly Talks 2023

For andre året på rad arrangerer Nobly Nobly Talks-konferansen, der deltakerne i løpet av to dager får tilgang til den nyeste kunnskapen om digitalisering og automatisering innen bank, finans, forsikring, pensjon og helse. I år vil blant andre Simon Guldager og Thomas Terney være hovedforedragsholdere for AI-relaterte presentasjoner. Nobly Talks vil finne sted fra 21. til 22. september på Clarion Hotel Copenhagen Airport. Deltakelse i konferansen er gratis, og det er mulig å kjøpe middag og overnatting. Påmelding er fortsatt åpen:

PRESSEKONTAKT

Thomas Varan
Salgsdirektør i Nobly
T: 30 20 17 43
M: tv@nobly.dk


Newsletter signup